Beveiliger aangevallen en in ziekenhuis

28 augustus 2017 door: admin

Een beveiliger is in het ziekenhuis beland met een dubbele kaakbreuk en gebroken oogkas, nadat hij gisteravond werd toegetakeld op het Deventer Stadsfestival. Ook een beveiliger die zijn collega te hulp schoot, kreeg klappen. Hij is er minder ernstig aan toe.

De twee beveiligers zijn zaterdagavond rond elf uur door ongeveer tien man in elkaar geslagen op het Deventer Stadsfestival. Dat gebeurde nadat één van de twee beveiligers een opmerking maakte tegen een bezoeker, die stond te wildplassen. ,,Kort daarna werd ik in de feesttent in één keer belaagd door zes man”, zegt slachtoffer Leo, die hoorbaar moeilijker praat. De man ligt nog in het ziekenhuis, in afwachting van behandeling door de kaakchirurg. Zijn collega die te hulp schoot en vier man op zijn dak kreeg, is inmiddels wel naar huis.

De politie bevestigt het voorval maar laat weten dat er nog geen aangifte is gedaan. ,,Die aangifte komt nog wel”, belooft de tweede beveiliger, die anoniem wil blijven. Volgens woordvoerster Nicôle van Voorst is de politie inmiddels bezig de mishandeling te onderzoeken.

Organisator van het festival Maurice Endeman is eveneens bekend met het voorval, maar blijkt niet op de hoogte van de ernst ervan. ,,Er is een vechtpartijtje geweest waarbij een beveiliger een klap kreeg, maar dat was snel opgelost. Het beveiligingsbedrijf heeft er ook geen punt van gemaakt”, zegt hij. Endeman zegt wel dat op het festival cameratoezicht is. ,,Dus alles wordt opgenomen.” Die beelden worden ter beschikking gesteld aan de politie.

De politie vraagt daarnaast aan getuigen om zich te melden. En, als zij met hun telefoon beelden hebben gemaakt, die beelden ook beschikbaar te stellen. ,,De mishandeling vond plaats tussen kwart voor elf en kwart over elf, vlakbij de Dance Stage”, zegt Van Voorst.

Vlakbij de plek van het voorval vond rond diezelfde tijd nóg een mishandeling plaats. Daarvoor werden twee vrouwen uit Deventer en Raalte (21 en 22 jaar oud) opgepakt. Zij hadden een leeftijdsgenote uit Twello belaagd.